Skip links
Inhoud

Projectorkest Midden Nederland gaat laatste repetitiemaand in

dinsdag 04 juni 2024 20:18

Het Projectorkest Midden Nederland, bestaande uit ruim 50 muzikanten uit zeven provincies, gaat de laatste repetitiemaand in. De blazers en slagwerkers, zowel uit de harmonie- als fanfarebezetting repeteren sinds februari maandelijks onder leiding van dirigent Ruud van der Laar afwisselend in Cothen en Leersum.

Mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Wijk bij Duurstede wordt er gewerkt aan een programma dat een ‘Tribute to the past’ moet worden. Oftewel, een ode aan overleden componisten en muzikanten. Van Elvis tot Elgar en van Mozart tot Morricone. Alsof dit nog niet divers genoeg is, wordt er ook muziek gespeeld van Tina Turner, Amy Winehouse, Andrea Bocelli en uit de musical West Side Story. Voor de muzikanten een grote uitdaging en voor het publiek een bijzondere combinatie van verschillende muziekstijlen.

De gratis toegankelijke optredens vinden plaats op unieke locaties in Midden Nederland: zaterdag 29 juni tussen 14.00 en 16.00 uur in de tuin van Huis Doorn, zondag 30 juni vanaf 19.00 uur in het Slottuintheater bij Slot Zeist en zondag 7 juli vanaf 15.15 uur tijdens de Dag van de Blaasmuziek bij Kasteel Duurstede in Wijk bij Duurstede.

« Terug